voor leerlingen groep 8

voor leerlingen groep 8

Vrijeschool VO Delft – voor leerlingen groep 8

Onderwijs op de vrijeschool is heel gevarieerd. Je leert er niet alleen leren, maar je mag er ook je zelf zijn en je persoonlijk ontwikkelen. Daarom heeft de vrijeschool een andere manier van lesgeven.

Periode onderwijs
Iedere dag heb je periode onderwijs. Dit houdt in dat je drie weken achter elkaar hetzelfde vak of onderwerp behandelt in twee uren van de dag. Het onderwerp wordt dus heel uitgebreid behandeld. Tijdens deze periode houd je zelf een schrift bij dat aan het einde van de periode met mooie tekeningen en versieringen ingeleverd moet worden bij je leraar en meetelt voor je cijfer. Er is aan het einde van elke periode ook een proefwerk over de behandelde lesstof.

Creatieve vakken
Het leven is meer dan examen doen en dat is ook zo op school, vinden wij. We wisselen het werken met je hoofd af met het werken met je lijf en je creativiteit. Daarom krijgen je ook veel kunst- en bewegingsvakken. Zo ontwikkel je ook je ruimtelijke en technische vaardigheden.

Zo heb je in de onderbouw zes uur per week kunstonderwijs, een uur koor, een uur muziek, gym en euritmie (ook een vorm van bewegen). Ook worden er toneelstukken ingestudeerd met de hele klas.

Examenvakken
Natuurlijk heb je ook gewone vakken zoals rekenen, extra wiskunde en vreemde talen.

Eigen lokaal en klassenleraar
In de twee brugklassen begin je de dag met kunst of met een thema (periode onderwijs) in je eigen klas. Dan leer je niet uit boeken, maar maak je je eigen leerboek. Dat krijg je meestal van je eigen klasseleraar. Voor gym, handvaardigheid, muziek, euritmie zijn er aparte lokalen.

Filmpjes
Zo gaat het op andere vrije scholen:
Een dag op het Michael college in Breda
Leerlingen aan het woord van de Vrijeschool in Den Haag

Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met ons privacybeleid.